Hipnoz kelimesi yunan mitolojisinde bulunan “Uyku İlahı”ndan esinlenilerek koyulmuş bir terimdir ve bu adlandırma, hipnozu ilk kez kullanan İskoç hekim S. James Brard tarafından yapılmıştır. İlk zamanlarda sihirbazlık, büyücülük olarak görülen hipnotizma 19. yüzyılın sonlarından itibaren özel bir terapi yöntemi olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1953 yılında İngiltere tıp cemiyeti tarafından resmi bir tedavi aracı olarak tescil edilmiştir ve alternatif tıp alanında uygulanmıştır. Psikolojiye göre hipnoz, telkine yatkınlık gösteren bir tür yapay uyku veya uyku-uyanıklık arası bir haldir. Telkin bir bilinçaltı çalışmasıdır.Geçmişteki yaşam deneyimlerimiz ve anılarımız bilinçaltımıza yerleşir. Hipnoza, beden ve zihin ilişkisinin gevşemesi sonucunda oluşan bir degajman hali diyebiliriz.
Hipnozun hali derinlik derecesi ve özelliklerine göre üçe ayrılır:
Letarji (telkin):
Bu halde süjede telkin yoluyla, beş duyuyu ilgilendiren hipnotik halünasyonlar yaratılabilir.
Katalapsi (donma hali):
Süjenin gözleri açık şekildeyken kasları donma denilen derecede uzun süre sabit kalır.
Somnabolizm:
Telkin doğrudan doğruya değil ikna yolu ile olur.
Hipnoz birçok alanda kullanılmaktadır; genel olarak, spiritüalizm, pararpsikiloji, psikoterapi, krimonoloji, sancısız doğum ve sancısız diş çekmede kullanılmaktadır. ABD’ de dişçiler yoğun bir şekilde hipnozu kullanmaktadırlar.
Hipnoz ile bilinçaltında yeni yeme içme alışkanlıkları oluşturulabilir.
Karanlık, kapalı yer veya uçağa binme gibi fobilerimizden kurtulabiliriz.
Öğrenme ve disiplinli çalışmak isteği oluşturulur.
Kötü Alışkanlıklar ve Bağımlılıklar
Sigara, alkol ve diğer kötü bağımlılıklardan hızlı bir şekilde kurtulabiliriz.
Topluluk önünde konuşmak, başladığı işi bitirmeme kaygısı, çekingenlik, utangaçlık, olumsuz düşüncelerden kurtulmak.
Sinirlilik, uykusuzluk gibi problemlerle baş etmek, cinsel sorunlar, depresyon, uyku bozuklukları ve hatta dil öğrenmede hipnoz, etkili bir yöntem olarak kullanılır.
Hipnoz yöntemi ile terapiye, hipnoterapi denir. Bu yöntemle bir kişi veya bir grup, telkin yoluyla kısa süreli olarak etki altına alınır. Bu süreç uyku ile uyanıklık arası bir bilinç halidir. Hipnoterapi bilinç ve bilinçaltına uygulanan destekleyici bir terapi yöntemidir. Hipnoterapi diğer terapi yöntemlerine göre daha etkilidir. Hipnoterapide hipnoterapist bakış ile gözden çıkan manyetik etkileri kontrol eder ve söz ile de arzu edilen duruma doğru süjenin zihnine düşünceleri telkin ile sokar. Bu süreçte zihin rahatlar, gevşer ve süje verilen telkinlere açık olur. Süje dinlenme halindeyken herşeyin farkında olur. Süje dikkatını bir şeye odaklayarak transa girer.
Hipnoterapi üç aşamadan oluşmaktadır
Transa girme
Telkin verme
Transtan çıkma
Eskişehir Terapi merkezimizde uzman kadromuz ile size bu alanlarda etkin ve kalıcı çözümler sunarız:
Eskişehir Terapi Merkezi randevu sistemi ile çalışmaktadır. Kayıt olmak ve detaylı bilgi almak için, verilen iletişim bilgileri ile lütfen iletişime geçiniz ve randevu alınız. Eskişehir Terapi Merkezi hocaları sizlere özel ve sonuç odaklı çözümler ve paketler sunarak yardımcı olacaklar.
Websitemiz: www.aradglobalclub.org
Mail Adresimiz: [email protected]
Tel: 0222 332 1232
Fax: 0222 332 1233
GSM ve WatsApp no: 0 552 252 00 26
Arad Global Club olarak , Eskişehir Terapi Merkezinde sizlere hizmet vermekten onur duyarız.